Cantina Offida Pecorino

Cantina Offida Pecorino 2019

Offida Pecorino DOCG

Als je kaas van wijn hebt gegeten, dan weet je dat pecorino niet alleen een kaasje maar ook een druif is. Een witte druif uit het midden van Italië. Die in Offida z'n eigen DOCG classificatie heeft gekregen. Zoals deze Pecorino van Cantina Offida, één van de belangrijkste producenten uit de regio.

Hun Pecorino is romig,lekker bloemig en een beetje peperig in de afdronk. Hij smaakt naar meloen, banaan en peer. Spannende wijn om mee te combineren. Bijvoorbeeld met gebraden kip, rijpe geitenkaas, belegen Hollandse kaas of, bijna te mooi om waar te zijn: met pecorino!

Reviews van onze klanten

Arie van Kan uit Wageningen: 6

Typisch Italiaanse witte wijn, heel degelijk. Erg fris, kruidig en rokerig, duidelijk van minerale ondergrond. Hij staat genoemd bij de volle witte wijnen op deze site, en dat klopt ook omdat hij redelijk geconcentreerd is, maar ikzelf had hem eerder genoemd onder de frisse witte wijnen, vanwege zijn mineraliteit en zuurgraad.

donderdag 10 juni 2021
_____________________  

regio Italië  Marche

Marche, halverwege Italië aan de Adriatische kust, is vanoudsher niet direct de meest spectaculaire wijnregio van Italië. Jarenlang kon ze buiten de eigen grenzen op weinig waardering rekenen. Dat is de afgelopen jaren veranderd. Rood van de Montepulciano druif en wit van Verdicchio en Pecorino uit Marche ('de Marken') kan een goede tot uitstekende kwaliteit halen. Lees verder over Marche >>

Pecorino Pecorino

Pecorino is niet alleen een Italiaanse kaas. Het is ook een witte wijndruif. Pecorino geeft stevige droge witte wijn. Notig en krokant met vaak een lekkere minerale ondersteuning. Lees verder over de Pecorino druif >>

   
Land: Italië
Appellation: Offida Pecorino DOCG
Streek: Marche
Druif: Pecorino
Wijnmaker: Cantina Offida
Alcohol: 13,5% Vol.
Drinktemperatuur: 10° C
Op dronk: 2020 - 2023
Inhoud: 750 ml.
Sluiting: Kurk
   
rijpe witte wijn Rijpe droge witte wijn
druivensoorten Pecorino
10,-

  bestellen Winkelwagen
  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.