Papari Valley 3 Terraces Rksatsiteli

Papari Valley 3 Terraces Rksatsiteli 2018

Georgië (Kachetië)

In 2016 bracht wijnmaker Nukri Kurdadze de eerste wijnen van zijn Papari Valley op de markt. Importeurs uit Japan, Amerika en Frankrijk doken er boven op. We waren net op tijd om Nederland aan dit rijtje toevoegen. Zodat je kunt proeven waarom Papari Valley zo geliefd is onder kenners.

Deze wijn heeft een licht amberen kleur. Een neus van gedroogde bladeren, noten en frisse tamarinde zuren. Je proeft die tamarinde zuren ook. Samen met dadels (en dan bedoelen we niet gedroogde, maar verse gele dadels), appeltjes en de milde bitters van groene thee. Complex, intrigerend, loepzuiver en met veel souplesse.

 

harold hamersma  Harold Hamersma (NRC): 9

   New kid on the Oostblok. Leverbaar sinds 2016 en meteen al ontdekt door de orange-wine-liefhebbers (en dat contingent groeit snel) in Japan (vooral), Amerika en Frankrijk. Holland drinkt echter nog net een slokje mee. Importeur heeft wat kunnen kopen. Prachtige wijn. Vorig jaar de 2017 beoordeeld. Kloek en kordaat. Toch: de fijnzinnigheid ten top. Groene-theesensatie, walnoten en dito dadels. Gekonfijte abrikoos. Gedroogde appel. Gezouten citroen. Amandelbitters. Zachtjes schurende tannines.

De 2018 meldt zich nu. Is er wat veranderd? Jazeker. Op het etiket van het vorige oogstjaar stond 3 Terraces Qvervi. In dit geval zijn de amfora's, de qvervi's, op het etiket naar voren gerold. En ook de smaak laat zich niet wegduwen. Dadels, verse vijgen, gedroogde buxusblaadjes en yuzu vervolmaken het stilleven.

perswijn  Perswijn Proefpanel: Zeer goed

   Geur: Gedroogde abrikoos, honing, walnoten. Smaak: Zuiver, fruitig, dan droog en flink bitter.

Reviews van onze klanten

Suzie uit Terneuzen: 10

Biologische Amber wijn. De beste in Nld online te verkrijgen.

woensdag 30 december 2020
_____________________

S.Kwant uit Terneuzen: 10

Mijn favoriete Georgiër, heerlijk soepele amber wijn en helemaal biologisch.

woensdag 29 april 2020
_____________________

TH uit België: 8

Lekker verrassende qvevriwijn.

donderdag 26 september 2019
_____________________

S.Kwant uit Terneuzen: 9

Van kleine wijnkelder. In Georgié maakt bijna iedere familie zelf wijn. Zeker de moeite waard en zoals wellicht al bekend heeft Georgië de oudste wijncultuur ter wereld. Wat mij altijd verbaast is dat je van Georgische wijnen nooit geen hoofdpijn overhoud de volgende dag terwijl dit bij wijnen uit andere landen na het drinken van 1 tot 2 glazen al het geval kan zijn, dit komt blijkbaar door hun produktie methode(in Qvevri) waarbij druiven niet worden gescheiden van trossen en vellen maar geheel worden gebruikt.

woensdag 04 september 2019
_____________________  

Papari Valley Georgië  Papari Valley

Papari Valley is een klein wijnhuis van de familie Kurdadze uit Georgië. Ze maken natuurwijnen volgens de klassieke Georgische methode: in de qvevri. De eerste wijnen werden in 2006 gemaakt. Maar pas in 2015 vond de familie Kurdadze haar wijnen goed genoeg om te verkopen. De kwaliteitsnormen van Papari Valley liggen dan ook hoog, maar die moeite wordt beloond. De wijnen van Papari Valley behoren tot de beste natuurwijnen van Georgië. Lees verder over Papari Valley >>

regio Georgië  Kachetië

Meer dan 60% van de Georgische wijn wordt in Kachetië gemaakt. De wijngaarden liggen in valleien aan de oevers van de Alazani en de Iori rivier. In het uiterste Oosten van Georgië, aan de voet van de Kaukasus. De meeste wijnhuizen zijn relatief kleinschalig. Kachetische wijnen worden gemaakt onder de naam van de plaatsen waar ze oorspronkelijk vandaan komen zoals de Mukuzani, Kindzmarauli, Tsinandali, Napareuli en Khashmi. Lees verder over Kachetië >>

Rkatsiteli Rkatsiteli

De Rkatsiteli is een inheemse Georgische druif die droge witte wijnen geeft met een verkwikkende zuurgraad. Georgische wijnboeren oogsten hem daarom graag laat - pas half oktober - als hij wat meer suikers heeft ontwikkeld. Lees verder over de Rkatsiteli druif >>

   
Land: Georgië
Streek: Kachetië
Druif: Rkatsiteli
Wijnmaker: Papari Valley
Biologisch: Biologisch gemaakte natuurwijn
Alcohol: 14,0% Vol.
Drinktemperatuur: 14° C
Op dronk: 2019 - 2025
Inhoud: 750 ml.
Sluiting: Kurk
   
rijpe witte wijn Oranje wijn
druivensoorten Rkatsiteli
21,-

  bestellen Winkelwagen

Hoge Vivino-score: 3.8

  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.