Patricius Katinka Furmint

Patricius Katinka Furmint 2017

Hongarije (Tokaj)

375 ml.

De Furmint is de belangrijkste druif voor het maken van zoete Tokaj wijnen. Omdat hij veel zuren ontwikkeld. Dat klinkt tegenstrijdig maar is het niet. Hét kwaliteitskenmerk van een dessertwijn is dat er voldoende zuren zijn om tegenwicht te bieden aan het zoet. Zo niet, dan is de wijn log en saai.

Dat is dit halve flesje 'Katinka' van laatgeoogste Furmint druiven zeker niet. Deze wijn is bloemig, ruikt en proeft naar honing, kweepeergelei, perzik en guave. Daar tintelen frisse mangozuren doorheen, die hem opgewekt en doordrinkbaar maken.

 

regio Hongarije  Tokaj

De oudste wijn appellatie ter wereld ligt niet in Frankrijk, maar hier in Oost-Hongarije. In de zeventiende eeuw doopte de Franse koning Louis XIV zijn favoriete zoete Tokaji wijn tot "Wijn der Koningen, Koning der Wijnen". De Hongaarse Tokaj was in deze tijd de duurste wijn ter wereld.

De afgelopen jaren zijn droge witte wijnen uit Tokaj in opkomst. Droge Furmint is het populairst. Een andere trend is de Late Harvest Tokaji. Fris gemaakte edelzoete wijn van laat geoogste druiven. Lees verder over Tokaj >>

Furmint Furmint

Droge wijnen van de Furmint zijn fris en pittig. Ze kunnen verschillende 'karakters' hebben. Van droog, kruidig en pittig tot sappig met peer en een hint van marsepein en kaneel. Furmint is vooral bekend als ingrediënt van zoete Hongaarse Tokaj. Lees verder over de Furmint druif >>

   
Land: Hongarije
Streek: Tokaj
Druif: Furmint
Wijnmaker: Patricius Winery
Alcohol: 12,5% Vol.
Drinktemperatuur: 9° C
Op dronk: 2018 - 2023
Inhoud: 375 ml.
Sluiting: Kurk
Zoete desserts met vers fruit, tarte tatin
   
rijpe witte wijn Zoete witte wijn
druivensoorten Furmint
15,50

  bestellen Winkelwagen

Hoge Vivino-score: 4.1

  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.