Plansel Selecta Trincadeira

Plansel Selecta Trincadeira 2015

Vinho Regional Alentejano

De Trincadeira vind je in heel Portugal, maar vooral in Alentejo. Wijnmakers mengen hem doorgaan met andere typisch Portugese druiven. Quinta da Plansel doet dat anders. Misschien omdat dit wijnhuis is gesticht door de Duitser Hans Jörg Böhm en zijn dochter Dorina Lindemann de wijnen maakt. Hoe dan ook kunnen we hierdoor eens ervaren hoe Trincadeira nu eigenlijk ruikt en smaakt.

De geur doet denken aan diep donkerrood, rijp fruit en veterdrop. De acht maanden rijping op Frans eikenhout is mooi gedoseerd want je proeft veel fruit van bramen en blauwe bessen. Hij is vol en stevig, maar aangenaam doordrinkbaar omdat de tannines bescheiden zijn. Dat laatste ligt waarschijnlijk meer aan de wijnmaakster dan aan de druif.

 

regio Portugal  Alentejo

Het is 's zomers wel 40°C in Alentejo. De zon brandt op de wijngaarden met hun stenige bodems van graniet, leisteen en kwarts. De druiven vechten voor elke druppel water. Hun schil is dik en het sap geconcentreerd. Al in augustus, maanden eerder dan in de rest van Europa, zijn ze rijp en worden ze geoogst.

Deze omstandigheden vragen discipline en vakmanschap van de wijnmakers. En die is er. Verschillende topwijnmakers hebben zich op de oude, vergeten wijngaarden gestort. Lees verder over Alentejo >>

Trincadeira Trincadeira

De Trincadeira druif geeft dieprode wijn met zwart fruit in de smaak, soms iets van kruidigheid en pittige tannines. Hij groeit in heel Portugal, maar vooral in Alentejo. Lees verder over de Trincadeira druif >>

   
Land: Portugal
Appellation: Vinho Regional Alentejano
Streek: Alentejo
Druif: Trincadeira
Wijnmaker: Quinta de Plansel
Alcohol: 14,0% Vol.
Drinktemperatuur: 18° C
Op dronk: 2017 - 2023
Inhoud: 750 ml.
Sluiting: Kurk
   
rijpe witte wijn Krachtige droge rode wijn
druivensoorten Trincadeira
11,50

  bestellen Winkelwagen
  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2020 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.