In de wijngaarden van de Bulgaarse Zagreus Winery wordt al jaren niet meer gespoten. Ze werken er bio. Op zichzelf al vooruitstrevend voor deze regio. Met deze natuurwijn van de Mavrud druif gaan ze nog een paar stappen verder. Stap 1: wilde gisten, stap 2: niet filteren of klaren en stap 3: slechts een mespuntje sulfiet bij het bottelen.
Donkerrood en een ruige, wilde neus. Smaakt naar verse kersen. Fris en puur sap met ruwe randjes. Een wijn met 'bite' en een flinke lik tannine in de afdronk.
Zagreus is een uiterst modern wijnhuis uit Bulgarije dat strikt biologisch werkt. Ze maken moderne, goede rode wijnen van zowel inheemse als internationale druiven. De 120 hectare wijngaarden worden door het wijnhuis zelf beheerd. Het wijnmaken staat onder leiding van drie Bulgaarse dames die niet van plan zijn om concessies te doen aan de kwaliteit van hun wijnen. Lees verder over Zagreus Winery >>
In het Zuiden van Bulgarije, tegen de grens met Griekenland, ligt de grootste wijnregio van het land: Trakijska Nizina (Thracische laagvlakte). De rode wijnen uit deze regio behoren tot de beste van het land. De inheemse Mavrud is belangrijk voor de wijnbouw in Tracië. Ook de Cabernet Sauvignon heeft het hier uitstekend naar de zin. Lees verder over Thracië >>
De Mavrud is een inheemse Bulgaarse druif. Hij geeft krachtige, donkerrode wijnen, rijk van smaak en met aardig wat tannines. De geur is gekruid en vaak wat aards, met het frisse van zwarte bessen. Wijnen van Mavrud kunnen rijping in eikenhouten vaten prima aan, dat maakt ze wat zachter en complexer. Lees verder over de Mavrud druif >>
Land: | Bulgarije |
Streek: | Thracië |
Druif: | Mavrud |
Wijnmaker: | Zagreus Winery |
Biologisch: | Biologisch gemaakte natuurwijn |
Alcohol: | 13,5% Vol. |
Drinktemperatuur: | 18° C |
Op dronk: | 2023 - 2027 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Nog
6 flessen in voorraad