Al in de Oudheid werd in de wijngaarden rond Carthago wijn gemaakt. Die was zelfs beroemd. In de negentiende eeuw pakten Franse kolonisten de draad weer op. De Tunesiërs namen in de vorige eeuw het stokje over. Zoals het kleine Domaine Neferis, dat dichtbij de Mediterrane kust wijnen maakt zonder pesticiden of herbiciden te gebruiken. Zoals deze rode van Carignan druiven.
Robijnrood. Donker bosfruit met laurierdrop. Eerder het kruidige dan het fruitige type. De tannine is bescheiden, evenals het alcoholpercentage. Dan doen ze weer heel netjes in het toch behoorlijk hete klimaat van de Sidi Salem AOC. Zal door de verkoeling van de Middenlandse Zee komen.
Cap Bon is een schiereiland in het noordoosten van Tunesië dat al in de oudheid bekend stond om zijn wijnproductie. De regio heeft een mediterraan klimaat, met warme zomers en milde winters, wat ideaal is voor de druiventeelt. De bodems van de regio zijn rijk aan klei en kalksteen, die zeer geschikt zijn voor de productie van wijnen van hoge kwaliteit. Momenteel is Cap Bon met 40 miljoen flessen de grootste wijnregio van het land. De belangrijkste druivensoorten die in Cap Bon worden verbouwd, zijn de lokale Boussera, Chardonnay en Merlot. Lees verder over Cap Bon >>
De Carignan is een Zuid-Franse druif die dieprode wijnen geeft met veel tannine en veel zuren. Een krachtpatser die door de wijnmaker getemd moet worden om er aangename wijn van te maken. Maar als dat lukt, heeft hij krachtig rood fruit in de neus en een rijke, diepe smaak. Lees verder over de Carignan druif >>
Land: | Tunesië |
Appellation: | Sidi Salem AOC |
Streek: | Cap Bon |
Druif: | Carignan |
Wijnmaker: | Selian |
Biologisch: | Biologisch gemaakte wijn |
Alcohol: | 12,0% Vol. |
Drinktemperatuur: | 18° C |
Op dronk: | 2021 - 2026 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Deze wijn komt het best tot zijn recht bij gekruid vlees. |
Nog
4 flessen in voorraad