Unieke Zuid-Afrikaanse blend van Chenin Blanc en Grenache Blanc. De Chenin Blanc werd ontsteeld en vier weken vergist mét de schilletjes. De Grenache Blanc werd vergist met de schilletjes, daarna geperst en vervolgens hupsakee: bij de Chenin Blanc gedaan en zeven maanden gerijpt in oude Fransen eiken barriques. Er werd niet gefilterd of geklaard en niets toegevoegd.
Donkergeel van de schilinweking. Aparte neus die ons aan goudreinetten doet denken. We proeven ook kamille en gekonfijte citroen. Weinig alcohol maar meer dan voldoende 'grip'. Intrigerende wijn voor gevorderde liefhebbers.
Droge wijnen van de Chenin Blanc zijn knisperend fris met een onvergelijkbare geur van groene appeltjes, reine claude en kweepeer. Vaak iets aards en mineraal. Edelzoete wijnen van Chenin Blanc hebben het groene fruit ingeruild voor perzik, ananas, acacia en honing. Lees verder over de Chenin Blanc druif >>
De Grenache Blanc geeft vrij stevige witte wijnen, vol en vlezig met een geur van rijp groen fruit. Ze kunnen relatief alcoholisch alcholisch zijn. De meeste wijnmakers mengen hem daarom met druiven die juist wat lichtere wijn geven met frisse tonen. Lees verder over de Grénache Blanc druif >>
Land: | Zuid-Afrika |
Streek: | Coastal Region |
Druif: | Chenin Blanc en Grénache Blanc |
Wijnmaker: | Bernhard Bredell |
Biologisch: | Biologisch gemaakte natuurwijn |
Alcohol: | 11,5% Vol. |
Drinktemperatuur: | 12° C |
Op dronk: | 2021 - 2025 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Hoge Vivino-score:
3.8