Pago del Vicario Petit Verdot Rosado

Pago del Vicario Petit Verdot Rosado 2020

Vino de la Tierra de Castilla

De jonge Spaanse wijnmaakster Susana López Mendiondo streeft ernaar om opvallende, ongebruikelijke kwaliteitswijnen te maken. Daar is ze met deze Rosado prima in geslaagd.

De keuze voor de Petit Verdot druif is al opmerkelijk. Meestal wordt die gebruikt om Bordeaux wat meer kleur te geven. Zelden zie je een fles van enkel Petit Verdot. Susana heeft de schilletjes kort in het koude sap laten weken, maar dan weer net iets langer dan de gemiddelde rosé. Daardoor is het een donkere, bijna rode wijn.

Met een intense smaak van viooltjes, aardbei en framboos. Ongewoon krachtig, want van vijftien procentjes alcohol is Susana niet vies. En lekker bovendien; ook niet onbelangrijk!

 

harold hamersma  Harold Hamersma (NRC): 8,5

   Vorig jaar kreeg ik van Page del Vicario twee maal wulps rood opgestuurd, beide ingeboekt op een 8,5. Niet gek. Dat is deze rosado wel. Gemaakt van honderd procent petit verdot. Opmerkelijk. Mag in Bordeaux meespelen met de grote jongens in de blend, maar treedt als solist zelden op. En dan daarvan een rosé die eruitziet als een rode wijn. In een donkere fles. Met 15 procent alcohol - niet iets wat ik doorgaans van een rosé verlang. Voorzichtig geproefd. Gek inderdaad. Komt droog over, maar mag met zo veel restsuikers al bijna een demi-sec genoemd worden. Legt vervolgens een dikke roze loper uit, bestrooid met viooltjes, frambozen en limonadesiroop. Heeft ook iets hartigs. Blijft fascineren. Sommelierwijn, dat is wat het is. Schreeuwt om iemand die wijn-spijstechnisch een uitdaging zoekt. Anders betreden op eigen risico. U bent gewaarschuwd.

perswijn  Perswijn Proefpanel: Zeer Goed/Uitstekend

   Krachtig en donker, bijna een gekoelde rode wijn, intens, aardbeien, tannine.

Reviews van onze klanten

marc uit antwerpen: 10

Perfecte rode wijn die als rosé kan gedronken worden. Zelfs gekoeld blijft deze wijn zijn kracht behouden. Sterk!!

dinsdag 22 mei 2018
_____________________

Luc Schryvers uit Schoten, B: 6

Dit is een zeer speciale rose! Het label suggereert de wijn te drinken op 9 graden, maar dit is echt te koud om de wijn tot zijn recht te laten komen. Hij blijft dan te gesloten, op 12 a 13 graden komt echter het fruitige zeer sterk naar boven en wordt de wijn ineens zeer aangenaam. Je proeft echter de alcohol zeer sterk, veel sterker als bv een rode Amarone met hetzelfde alcoholgehalte!
Bottom line: als je iets speciaals wil serveren waarbij de wenkbrauwen gefronst zullen worden is dit een goed voorbeeld. Je krijgt zeker het gesprek op gang met deze rose.

woensdag 17 januari 2018
_____________________

Auret-Baele uit Oosterzele (Belgie): 9

Mijn echtgenote is alergisch aan rode wijn, terwijl ik van een goed glas rode wijn kan genieten. Toen we deze donkerrose Pago leerden kennen, waren we beide verrast door zijn aangename smaak. Goed compromis dus!
Een aanrader

donderdag 12 januari 2017
_____________________  

Pago del Vicario Spanje  Pago del Vicario

Pago del Vicario is een zeer modern, innovatief Spaans wijnhuis. Haar wijngaarden liggen op 600 meter hoogte in het midden van het land, op de glooiende hellingen aan de voet van de bergen van Toledo. Pago del Vicario maakt uiterst moderne wijnen, ongewoon, gewaagd en altijd gebotteld in fraai vormgegeven flessen. Lees verder over Pago del Vicario >>

regio Spanje  La Mancha

La Mancha is het land van Don Quichotte. Een grote droge en hete vlakte ten zuiden van Madrid. De wijnmakers hoeven er niet tegen molens te vechten. La Mancha heeft uitstekende omstandigheden om fatsoenlijke wijn te maken. Dat drukt de prijzen. Vroeger werd er vooral bulkwijn gemaakt. Dat is nog maar ten dele waar. Er wordt in La Mancha lustig geëxperimenteerd door getalenteerde, innovatieve jonge wijnmakers. Lees verder over La Mancha >>

Petit Verdot

De Petit Verdot is een klassieker uit de Bordeaux. Hij rijpt laat en geeft dieprode wijn met vrij veel tannine. Jonge Petit Verdot heeft een geur die doet denken aan potloodslijpsel en banaan. Op latere leeftijd neigt hij naar viooltjes en leer. Meestal wordt Petit Verdot gemengd met andere druiven. Lees verder over de Petit Verdot druif >>

   
Land: Spanje
Appellation: Vino de la Tierra de Castilla
Streek: La Mancha
Druif: Petit Verdot
Wijnmaker: Pago del Vicario
Alcohol: 15,0% Vol.
Drinktemperatuur: 14° C
Op dronk: 2021 - 2024
Inhoud: 750 ml.
Sluiting: Kurk
   
rijpe witte wijn Droge rosé wijn
druivensoorten Petit Verdot
10,-

  bestellen Winkelwagen

Hoge Vivino-score: 3.8

  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.