Spaanse wijn

Spaanse wijn kopen

We hebben gekozen voor een mix van onbekende, opvallende Spaanse wijn en enkele Spaanse klassiekers van bovengemiddeld niveau. Spaanse wijn is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Voor avontuurlijke wijndrinkers is Spaans wijn kopen een kwestie van zoeken. De meeste wijnen worden van slechts een handjevol druiven gemaakt. Toch zijn er nog vergeten druiven te vinden. Je kunt bij ons 42 van zulke minder gangbare Spaanse wijnen kopen. Bekijk ze door op de knoppen hierboven te klikken. Wil je meer weten over Spaanse wijn, dan vind je hieronder meer informatie.

Opvallende Spaanse wijnen komen momenteel vooral uit Galicië en Castilla y León, Catalonië en Aragon. De wijnmakers durven daar te experimenteren en maken intrigerende kwaliteitswijnen van plaatselijke druiven als Tempranillo, Verdejo, Treixadura, Viura, Mencía en Albariño. We hebben de belangrijkste op een rijtje gezet. Klik hier voor een overzicht van de Spaanse druiven >>

Ook in Spaanse wijngebieden die we voorheen liever links lieten liggen, zoals het immens grote La Mancha, wordt tegenwoordig geestdriftig geëxperimenteerd. Bijvoorbeeld door Pago del Vicario, dat dieprode rosé van Petit Verdot en een witte wijn van de blauwe Tempranillo maakt. En dan plakken ze ook nog van die fraai vormgegeven etiketten op de fles, want het oog wil ook wat.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.