Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is donderdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Al verrassende nieuwe wijnen ontdekt

beoordeling

Niet voor de hand liggende wijnlanden hebben echte lekkere wijn, zoals Israël en Libanon

Usly Wauters

Mijn aanrader: Château Ksara Merwah


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Albarossa druif

De onbekende Albarossa druif uit het Italiaanse Piemonte geeft vrij volle rode wijnen. Doorgaans wordt verondersteld dat de Albarossa een kruising is tussen de Barbera en de Nebbiolo. Dat is waar, maar toch ook weer niet helemaal. Je kunt bij ons één wijn van de Albarossa kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

Hoe zit het nou met die Albarossa? Zelfs het handjevol wijnmakers dat er een wijn van perst zet dikwijls op het etiket dat het een kruising tussen de Nebbiolo en de Barbera is. Dat was ook de bedoeling toen Giovanni Dalmasso in 1938 het laboratorium in dook een een kruising te maken die de kwaliteit van de Nebbiolo en de veel grotere opbrengsten per hectare van de Barbera zou combineren. Een droomdruif zou je zeggen. Wat Giovanni er niet bij vertelde is dat de Albarossa het resultaat is van een kruising tussen de Barbera en de Nebbiolo di Dronero. Die laatste is een synoniem voor de Chatus, een vrij onbeduidend druivenras.

De Albarossa is nooit de ster geworden die Giovanni Dalmasso voor ogen had. Er is in Piemonte niet meer dan 10 hectare van aangeplant. Een enkele keer kom je een wijn van deze druif tegen. Die hoef je niet te laten liggen; de Albarossa geeft vrij volle, smakelijke rode wijnen.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.