Voor wie wel eens een Turk heeft gezien maar er nooit één heeft gedronken is dit een leuke kennismaking. Gemaakt van de Narince druif, één van de meest aangeplante witte van het land. Wordt meer gegeten dan gedronken. Deze komt uit de Kalecik regio, iets ten oosten van Ankara.
In de bescheiden neus herken je gele pruimen. Hij is zacht en rijp. Met wit fruit en amandel in de mond. Liever combineren met groente gerechten dan met vis.
Het doet waarschijnlijk geen belletje rinkelen maar de Narince is één van de belangrijkste Turkse druiven voor witte wijn. Over het algemeen zijn dat frisse witte wijnen, maar met een opvoeding op eiken vaten kan de wijnmaker er ook een krachtpatser van maken. Lees verder over de Narince druif >>
Land: | Turkije |
Streek: | Anatolië |
Druif: | Narince |
Wijnmaker: | Vinkara |
Alcohol: | 13,5% Vol. |
Drinktemperatuur: | 10° C |
Op dronk: | 2024 - 2027 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |