Le Souverain

druivensoorten Cabernet Franc en Arinarnoa

Bekijk deze wijn >>

55,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Arinarnoa druif

De Arinarnoa druif geeft diep paarsrode wijnen. Niet al te aromatisch. Eerder delicaat, met in de neus wat kaneel, koffie en pepermunt. Zelfs een beetje hooi, als je je neus diep genoeg in het glas duwt. Je kunt bij ons één wijn van de Arinarnoa kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De Arinarnoa is een kruising van de Merlot en Petit Verdot. Helemaal Frans dus. De bedoeling was om het vlezige karakter van de Merlot met de kruidige pit van de Petit Verdot te combineren. Redelijk gelukt, maar niet goed genoeg om van de Arinarnoa een wereldster te maken. Je komt hem vooral tegen in de Franse Sud-Ouest en in enkele wijngaarden uit de Nieuwe Wereld. In Libanon maken ze er bijvoorbeeld mooie blends mee.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.