Corvus Karga White

druivensoorten Cavuş en Gele Muskaat

Bekijk deze wijn >>

16,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 12 flessen gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Lekkere Griekse wijnen

beoordeling

Griekse wijnen vind je niet in de supermarkt. Waarschijnlijk omdat de kleinere wijngaarden niet voldoende volume hebben. Maar op vakantie smaken de wijnen prima, en inderdaad ook de Griekse (Cretense) wijnen van AndereWijn zijn echt goede wijnen.

Ber Hommelberg

Mijn aanrader: Lyrarakis Kotsifali


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Cavuş druif

De Çavuş is een Turkse druif die meestal wordt gegeten maar waar je ook prima witte wijnen van kunt maken, boordevol citrus en exotisch fruit. Dat gebeurt op kleine schaal, vooral in Turkije en Griekenland. Je kunt bij ons één wijn van de Cavuş kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

In de zeventiende eeuw bracht een sergeant van het Ottomaanse rijk na zijn bedevaart naar Mekka enkele stokken van deze druif mee voor zijn Sultan. De druif is vervolgens vernoemd naar deze sergeant - çavuş in het Turks. Omdat de Ottomanen zelf (officieel) geen wijn dronken, is hij vooral aangeplant om op te eten. Enkele wijnmakers in Turkije gebruiken hem voor zijn. De bekendste is het wijnhuis Corvus op het Turkse eilandje Bozcaada. In Griekenland noemen ze hem Tsaoussi.

 

© AndereWijn 2008 - 2018 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.