Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zeer mooie wijnen

beoordeling

Heerlijk allemaal

Ruud Berlie

Mijn aanrader: Douloufakis Dafnios Vidiano


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Delaware druif

De Delaware is een Amerikaanse witte wijndruif. Delaware geeft eenvoudige, door fris fruit gedomineerde witte wijnen. Er worden zowel droge, zoete als mousserende wijnen van de Delaware druift gemaakt. Behalve in de Verenigde Staten vind je hem in Japan en zelfs in Zuid-Korea. Je kunt bij ons twee wijnen van de Delaware kopen. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.

Hij kan niet goed tegen de druifluis en dit is een van de redenen waarom men aanneemt dat de Delaware Europees 'bloed' heeft. Hoe hij daar aan komt is minder duidelijk. Mogelijk is hij door een Zwitserse hugenoot gekruist in de negentiende eeuw. Die had grond bij de Delaware River in New Jersey.

Tegenwoordig vind je de Delaware voornamelijk in het Mid-westen van de Verenigde Staten en in de staat New York. De wijnmakers maken hem in allerlei stijlen. De Delaware is niet alleen gevoelig voor de druifluis maar ook voor allerlei ziektes. Daarom verliest hij terrein. Wijnmakers planten liever (hybride) rassen die resistent zijn voor ziekten.

In Japan is de Delaware een belangrijke druif. Sterker: het is de meest aangeplante druif van het land. En je vindt hem zelf in Zuid-Korea.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.