Gál Tibor Egri Csillag

druivensoorten Leányka, Királyleányka, Cserzegi Fűszeres, Szűrkzebarát, Pinot Blanc, Traminer en Sauvignon Blanc

Bekijk deze wijn >>

11,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Királyleányka druif

Witte wijnen van de Királyleányka zijn over het algemeen droog en fris met een goede zuurgraad en een specifiek, ietsje geparfumeerd aroma van zwoel tropisch fruit als papaya en pompelmoen gecombineerd met frisse citrus. Je kunt bij ons één wijn van de Királyleányka kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De Királyleányka is een van oosprong Roemeense druif die in de jaren '30 van de vorige eeuw ontstaan is uit de kruising van de Fetească Alba en de Kövérszőlő. Hij komt het meest voor in Roemenië, Moldavië en Hongarije en is vooral bekend uit het Roemeense Transylvanië, waar er wijnen van zeer uiteenlopende kwaliteit van gemaakt worden.

De Királyleányka wordt door Roemeense wijnmakers vaak gemengd met de Fetească Alba. In Roemenië heet hij Fetească Regală en in Hongarije 'Királyleányka' wat allebei 'Prinsessedruif' betekent.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.