L'Ombre Fraîche

druivensoorten Muscadelle, Loin de l'Oeil en Sauvignon Blanc

Bekijk deze wijn >>

9,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Loin de l'oeil druif

De Loin de l'oeil - vaak verbasterd tot Len de l'en - is een inheemse druif uit de Franse regio Gaillac. Alleen hier, in de Franse Sud-Ouest, vind je deze karaktervolle kwaliteitsdruif. Hij geeft stevige, zachte en fruitige witte wijn. Je kunt bij ons twee wijnen van de Loin de l'oeil kopen. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.

'Ver uit het oog', zo kun je Loin de l'oeil vrij vertalen. Niemand weet zeker hoe deze druif aan die bijzondere naam gekomen is. Waarschijnlijk omdat de druiven relatief ver van het de oksel (het 'oog') van de steel groeien.

Vast staat dat je hem niet vaak in het oog zult krijgen. Want de Loin de L'oeil is schaars. In de negentiende eeuw was 30% van de wijngaarden in Gaillac er nog mee aangeplant. Dat percentage is in de loop der tijd flink geslonken.

Zolang hij is voorgeschreven als ingrediënt van de witte AOC Gaillac, zal de Loin de l'oeil nooit uitsterven. Hoewel, officieel mogen de wijnmakers uit Gaillac hem sinds 2007 inruilen voor Sauvignon Blanc. Sommigen zijn daar blij mee, want de Loin de l'Oeil is gevoelig voor rot. Gelukkig houden de meesten vast aan de eeuwenoude tradities van de regio.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.