Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Klein feestje

beoordeling

Altijd een klein feestje als de bestelling van Andere wijn binnenkomt. Het boekje wordt ook gewaardeerd. Maakt het drinken extra leuk. Heb nog niet alle flessen gedronken, maar de Qvevris Rkatsiteli is al op herhaling geweest, een super start voor het drinken van oranje wijn. De Fataesca Regala vond ik ook erg lekker.

Michiel Hatenboer

Mijn aanrader: Qvevris Rkatsiteli


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Malverina druif

De Malverina is een Tsjechische witte druif die rijke, kruidige wijnen geeft met een opvallende geur van kaneel en lavendel. De Malverina is zeer onbekend. Buiten Tsjechië wordt hij niet verbouwd en in de schappen van de Nederlandse slijter zul je hem niet snel vinden.

De Tsjechen hebben in de jaren zestig van de vorige eeuw driftig geëxperimenteerd met het kweken van nieuwe druivenrassen. De witte Malverina is het succesvolle resultaat van hun zoektocht naar een druif die resistent is tegen typische druivenziektes als 'meeldauw'. De Malverina wordt daarom dikwijls - en dat zal niemand verbazen - biologisch geteeld.

Voor wie alles wil weten: het lukte uiteindelijk door Villard Blanc met Roter Veltliner te kruisen en die weer te kruisen met een kruising van Merlot en Seibel 13666. Wie alles al weet, begrijpt dan dat we hier met een zogenaamde hybride druif te maken hebben.

© AndereWijn 2008 - 2019 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.