Viña Tondonia Rioja Reserva

druivensoorten Tempranillo, Garnacha, Graciano en Mazuelo

Bekijk deze wijn >>

37,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Goed bestelproces

beoordeling

Prima geleverd, en de wijn was ook lekker

D.J. Baan

Mijn aanrader: Les Gourmets Rouge


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Mazuelo druif

De Mazuelo is de Spaanse naam voor de druif die we vooral uit Frankrijk kennen, als Carginan. Mazuelo/Carginan geeft met veel tannine en veel zuren. Een krachtpatser die door de wijnmaker getemd moet worden om er aangename wijn van te maken. Maar als dat lukt, heeft hij krachtig rood fruit in de neus en een rijke, diepe smaak. Je kunt bij ons één wijn van de Mazuelo kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De Mazuelo kan een enorme opbrengst per hectare geven en dat is de reden waarom het eind jaren 1980 de meest aangeplante druif van Frankrijk was. Maar bij een hoge opbrengst kunnen de wijnen onaangenaam ruw worden. Wijnmakers mengden hem daarom vaak met andere druiven. En dan heeft de Mazuelo met zijn kleur, kracht, goede zuren en tannine ineens onvermoede toegevoegde waarde.

De Mazuelo heeft tientallen synoniemen. In Catalonië noemen ze hem Cariñena. Op Sardinië staat hij als Bovale die Spagen aangeplant. Al heel lang. Sommigen vermoeden - zoals de naam ook doet vermoeden - dat hij in de veertiende eeuw vanuit Spanje is gekomen. Andere denken dat de Bovale di Spagne al meer dan twee duizend jaar op Sardinië staat. Je vindt hem ook in de buurt van Rome, in de wijnregio Lazio. De Italianen noemen hem Caignano. In Californië doet hij het ook goed als Carignane.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.