San Giovanni

druivensoorten Carcajolo Nero en Morescone

Bekijk deze wijn >>

25,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Morescone druif

De Morescone (of Morescono) druif groeit op kleine schaal op het Franse eiland Corsica. We weten niet of er een wijn van enkel Morescone wordt geperst, dus het is moeilijk te zeggen hoe wijnen van de Morescone druif precies smaken. Je kunt bij ons één wijn van de Morescone kopen. Deze vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De Morescone is dezelfde druif als de Nieddera, die groeit op het Italiaanse eiland SardiniĆ«. De Nieddera is een zeer oude druif die ook op Sardinië bijna is uitgestorven. Er is niet meer dan een handjevol wijnmakers dat een wijn van bijna enkel Nieddera perst. De bekendste is Contini, zijn wijn van 90% Nieddera is houtgerijpt, stevig met tonen van likeur en kersen.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.