Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is donderdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Lekkerrr

beoordeling

Ik had Herr Gewürtz gekocht, en dat is een prachtige interessante wijn met een boeiend bouquet. Niet te koud drinken!
En dan Gotsa Takveri. Dat is op kamertemperatuur ff schrikken, maar op <14° is ook dit een aparte, lekkere wijn. Ik koop nog een doosje!

Paul Colsen

Mijn aanrader: Herr Gewürz


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Pelaverga Piccolo druif

De Italiaanse Pelaverga Piccolo druif geeft lichtrode, fluweelachtige wijnen met een wat geparfumeerde geur en een iets peperige smaak die doet denken aan rijp klein rood fruit van aardbeien en frambozen. Je kunt bij ons één wijn van de Pelaverga Piccolo kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De Pelaverga Piccolo groeit in Piemonte. Verschillende wijnmakers blenden de Pelaverga Piccolo met Nebbiolo en/of Barbera. De Pelaverga Piccolo is zeldzaam. Kort geleden was hij vrijwel uitgestorven. Het is aan een handjevol bevlogen wijnmakers uit Verduno te danken dat we er nog wijn van kunnen drinken. In dit dorpje heeft hij zijn eigen Verduno Pelaverga DOC gekregen.

Het is een beetje verwarrend, maar er bestaat ook een 'gewone' Pelaverga. Die groeit ook in Piemonte, maar noordelijker, in de buurt van Turijn. Daar wordt hij vanoudsher zowel gegeten als gedronken. Dikwijls wordt de ook deze Pelaverga gemengd met andere druiven uit de regio.

 

© AndereWijn 2008 - 2020 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.