Livon Braide Alte

druivensoorten Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gele Muskaat en Picolit

Bekijk deze wijn >>

41,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

heel tevreden

beoordeling

de bestelling kwam snel; de wijnen waren lekker - zoals beloofd!

Łʉkasz Wiecheć

Mijn aanrader: Telavi Marani Saperavi Qvevri


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Picolit druif

De witte Picolit groeit in de Italiaanse regio Friuli. Van deze exlusieve druif worden al eeuwen bijzondere, exlusieve dessertwijnen geperst. Je kunt bij ons één wijn van de Picolit kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De Picolit is een oud druivenras dat al in de achtiende eeuw in heel Europa furore maakte. Zoete wijnen - die in deze tijd zeer gewild waren - werden vanuit Friuli in Noord-Italië verscheept naar vorstenhuizen over het hele continent.

In de twintigste eeuw was de Picolit bijna uitgestorven door de druifluis. Maar in de loop van de eeuw kwam hij er dankzij enkele bevlogen wijnmakers weer bovenop.

Wijn van Picolit is normaliter zoet. Wijnmakers drogen de druiven iets in voor het persen, of ze laten ze langer aan de stok hangen. Er is één uitzondering: Wijnhuis Livon mengt wat Picolit door hun beroemde droge Braide Alte wijn.

Vandaag staat er minder dan 100 hectare wijngaarden met Picolit aangeplant. Dat maakt de wijn nog steeds erg exclusief. Dus geniet er maar van als er ineens zo'n flesje dessertwijn van Picolit op tafel staat!

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.