Livia Şarbă

druivensoorten Sarbă

Bekijk deze wijn >>

10,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 12 flessen gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Lekkere Griekse wijnen

beoordeling

Griekse wijnen vind je niet in de supermarkt. Waarschijnlijk omdat de kleinere wijngaarden niet voldoende volume hebben. Maar op vakantie smaken de wijnen prima, en inderdaad ook de Griekse (Cretense) wijnen van AndereWijn zijn echt goede wijnen.

Ber Hommelberg

Mijn aanrader: Lyrarakis Kotsifali


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Sarbă druif

De Şarbă is een vrij onbekende Roemeense wijn die frisse, bloemige witte wijnen geeft. Al zul je in Nederland zelden een wijn van deze obscuse druif tegen komen, want hij groeit alleen in het Oosten van Roemenië waar slechts enkele wijnboeren hem in de wijngaard hebben staan. Je kunt bij ons één wijn van de Sarbă kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De Şarbă is een kruising die in 1972 tot stand is gebracht door het wijninstituut van Odobesţi in Oost-Roemenië. Vast staat dat de Welschriesling een van de ouders moet zijn maar over de andere ouder is onduidelijkheid. Roemenen menen dat het hun Tămăioasă geweest moet zijn - de Roemeense naam voor de Muscat Blanc à Petits Grains. Zou best eens kunnen, want de Şarbă heeft een opvallende kruidigheid.

© AndereWijn 2008 - 2018 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.