Derthona

druivensoorten Timorasso

Bekijk deze wijn >>

19,75

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Timorasso druif

De zeldzame Italiaanse Timorasso druif geeft opvallende witte wijnen. Ze zijn stevig met een rijk aroma van abrikoos, citrus en soms wat honing. Het zijn vrij stevige, rijpe witte wijnen met verfrissende zuren. Je kunt bij ons één wijn van de Timorasso kopen. Deze vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De Timorasso groeit alleen in enkele heuvelige wijngaarden rond het stadje Tortona in de Italiaanse wijnregio Piemonte. In de jaren zeventig van de vorige eeuw was hij bijna uitgestorven. Grote producenten gaven de voorkeur aan bekendere druiven als de Arneis en Cortese. De Timorasso werd gerooid. Een handvol wijnmakers, onder aanvoering van Walter Massa nam de Timorasso in bescherming.Terecht, want de Timorasso is een eigenzinnige kwaliteitsdruif. Hij geef opvallende witte wijnen. Hij leent zich bovendien voor edele rotting zodat er een enkele keer een zoete versie van verschijnt. Houtrijping houdt de Timorasso minder van. Dat gaat iets teveel ten koste van het fruit in de wijn.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.