Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is vrijdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Goed bestelproces

beoordeling

Prima geleverd, en de wijn was ook lekker

D.J. Baan

Mijn aanrader: Les Gourmets Rouge


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Tintilla de Rota druif

De Tintilla de Rota is een zeldzame blauwe druif uit Zuid-Spanje die vrij donkere rode wijnen geeft met tonen van pruimen en cacao. Verscheidene wijnmakers drogen de druiven iets in en/of voegen tijdens de fermentatie alcohol toe waardoor de wijn zoet wordt.

De Tintilla de Rota komt oorspronkelijk uit wijngaarden rond het kuststadje Rota in Cadíz. Midden in de sherry regio dus. In de achttiende en negentiende eeuw haddden de rode wijnen van Tintilla de Rota een grote reputatie. In het midden van de vorige eeuw was hij nagenoeg uitgestorven. Dat komt doordat hij weliswaar in de sherry regio staat maar niet is toegestaan voor het maken van sherry. Je kunt er alleen wijn van bottelen als 'Vino de la Tierra'.

Inmiddels is er een aantal toonaangevende wijnmakers in de regio die de Tintilla de Rota weer hebben aangeplant en er (uitstekende) wijn van maken. De meesten laten de druiven even indrogen zodat ze relatief zoeter zijn en voegen alcohol toe tijdens de fermentatie. We zijn tenslotte in de sherry regio! De wijn wordt (blijft) daardoor zoet.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.