Garcia de Verdevique Mil Pieles

druivensoorten Vijariego, Perruno, Torrontés en Viognier

Bekijk deze wijn >>

20,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is donderdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zeer prettig

beoordeling

Al enige tijd bestel ik Libanese wijn bij Andere Wijn. Altijd keurig op tijd geleverd voor nette prijzen. Zeker voor een wat meer bijzondere wijn zit je hier goed. Ik ben in ieder geval zeer tevreden.

Michel Nederstigt

Mijn aanrader: Château Ksara Merwah


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Torrontés druif

De Torrontés druif geeft kruidige witte wijnen met een herkenbare geur van rozenblaadjes, bloesem en tropisch fruit. Geen wonder, want het is een afstammeling van de Muskaat. Meestal niet zoet, maar juist levendig en fris. Om jong te drinken, liefst als apéritief. Je kunt bij ons één wijn van de Torrontés kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

Oorspronkelijk komt de Torrontés druif waarschijnlijk uit Galicië in het Noorden van Spanje. Daar groeit hij nog steeds. Maar internationaal doorgebroken is hij in Argentinië. De Argentijnen kunnen geen genoeg van zijn licht aromatische, kruidige sap krijgen en hebben hem geadopteerd tot hun nationale witte druif. In Portugal groeit een (verder gemuteerde) Torrontés onder de namen Maria Gomes en Fernão Pires.

Ook de Uruguyanen lopen er weg mee. Letterlijk, want ook bij de buren is hij op redelijke schaal aangeplant. In de loop van de tijd is de Zuid-Amerikaanse Torrentés zo vaak gemuteerd dat hij genetisch nauwelijks meer lijkt op de oorspronkelijke Spaanse voorouder. Niet getreurd, want de wijn smaakt er niet minder om.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.