Llunàtic

druivensoorten Vinyater en Macabeu

Bekijk deze wijn >>

11,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Vinyater druif

De Vinyater druif is een zeldzame witte druif die alleen in de regio Alt Camp in Catelonië groeit. Vinyater geeft vrij strakke, citrusfrisse wijnen. Je kunt bij ons twee wijnen van de Vinyater kopen. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.

Vinyater staat aangeplant in de Al Camp in de Spaanse provincie Catalonië. Deze druif bevat veel van het anti-oxidant resveratrol. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid van de drinker, het zorgt er ook voor dat de druif relatief resistent is tegen ziektes. Heel prettig voor de wijnboer.

Er wordt wel gezegd dat de Vinyater genetisch (vrijwel) gelijk is aan de Xarel-lo. Dat zou best kunnen, maar daar hebben we (nog) geen bewijs voor gezien.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.