Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Een waar feest!

beoordeling

De voorpret begint al bij het lezen en zoeken op de site van andere wijn. De prachtige verhalen nemen je mee naar de wijncultuur van het land. Het proeven begint pas thuis, maar ook dat is een feestje op zich, dat vrijwel nooit tot teleurstelling leidt. Nog nooit geprobeerd? Zeker doen!

Andy van Tilburg

Mijn aanrader: Mosmieri Saperavi Reserve


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Viorica druif

De Viorica is een inheemse Moldavische druif. Viorica geeft zeer aromatische witte wijnen waarin je muskaat en bloemen kunt herkennen. Buiten Moldavie is de Viorica vrijwel totaal onbekend en het eerste internationele wijnboek dat aandacht aan de Viorica besteed, lijkt nog geschreven te moeten worden. Onterecht, want de Viorica kan heel aardige wijnen opleveren.

De Viorica is geen oude druif. Hij is 1969 gekweekt als een kruising van de Zabel 13-666 druif en de Aleatico. De eerste is waarschijnlijk een druif die gekweekt is om te kruisen. De laatste is een van oorsprong blauw Italiaans druivenras dat meestal gebruikt wordt om zoete rode wijn te maken.

In Moldaviƫ zelf zien hun Viorica graag als een visitekaartje voor hun witte wijnen. Omdat het een typisch Moldavische druif is en omdat hij zulke opvallend aromatische wijnen geeft. In Moldavie zijn er verscheidene wijnmakers die van de Viorica werken. Ze maken er zowel droge, half zoete als zoete wijnen van die kunnen zowel stil als mousserend zijn.

© AndereWijn 2008 - 2020 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.