Batič Angel

druivensoorten Pinela, Chardonnay, Malvasia, Rebula (Ribolla), Welschriesling, Zelen en Vitovska

Bekijk deze wijn >>

36,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Een waar feest!

beoordeling

De voorpret begint al bij het lezen en zoeken op de site van andere wijn. De prachtige verhalen nemen je mee naar de wijncultuur van het land. Het proeven begint pas thuis, maar ook dat is een feestje op zich, dat vrijwel nooit tot teleurstelling leidt. Nog nooit geprobeerd? Zeker doen!

Andy van Tilburg

Mijn aanrader: Mosmieri Saperavi Reserve


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Vitovska druif

De Vitsovska druif geeft frisse witte wijnen die doen denken aan limoen, hooi, peer en salie. Ze kunnen fijne frisse zuren hebben wat ze goed drinkbaar maakt. Je vindt ze (alleen) aan de Italiaans-Sloveense grens. Je kunt bij ons één wijn van de Vitovska kopen. Deze vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De Vitovska is vrij zeldzaam. Zeker in onze regio vind je zelden wijnen van deze druif. Amper dertig jaar geleden was vrijwel uitgestorven. Een handvol wijnmakers, zoals de Italiaan Benjamin Zidarich, heeft zich er voor ingespannen de Vitovska van de ondergang te redden. Met succes, rond het Itliaanse stadje Triëst in de wijnregio Friuli staat hij nu weer op redelijke schaal aangeplant. Onderzoek heeft uitgewezen dat de Vitovska moet zijn ontstaan door een spontane kruising tussen de Malvasia en de Prosecco, beide ook goed vertegenwoordigd in de regio.

Vitovska klinkt eerder Sloveens dan Italiaans. Dat komt omdat de hele regio vroeger één wijnregio was, zonder grens. Die werd pas in de vorige eeuw na de Tweede Wereldoorlog getrokken. De wijncultuur is aan beide kanten van de grens bijna hetzelfde gebleven.

Er bestaat ook een Vitovska Grganja druif. Hij groeit in dezelfde regio maar is geen familie van de Vitovska. Dat leidt ook bij wijnmakers zelf nog wel eens tot verwarring.

© AndereWijn 2008 - 2020 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.