Wijn met Chaumes combineren
Chaumes heeft een uitgesproken smaak en geur en daar moet voldoende stevigheid of zoetheid tegenover staan. Chaumes kun je daarom het best combineren met een rijke, rijpe droge witte wijn of met een zoete witte wijn. We hebben drie wijnen in ons assortiment die een goede wijn-spijs combinatie vormen met Chaumes. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.
Chaumes is een Franse gewassen korstkaas. Hij heeft een rode korst en is op kamertemperatuur half vloeibaar. Chaumes heeft een nogal uitgesproken, herkenbare mild pikante smaak. Ga je die proberen te beschrijven, dan wordt het niet al te smakelijk. Gelukkig is dat kaasje dat zelf zeker wel. Voor de combinatie met wijn zijn, behalve de zoete witte wijnen, houtgerijpte Chardonnays de beste optie. Rijke Zuid-Italiaanse witte wijnen zoals een rijpe Pecorino, Greco di Tufo of Falanghina zijn ook een optie. En wat dacht je van een rijke Oranje wijn, bijvoorbeeld uit Georgië!