Wijn met Comté combineren
Comté is een stevig kaasje uit de Franse Jura met een fruitige, iets zoetige en nootachtige smaak. Dat nootachtige komt prachtig terug in de iets geoxideerde witte wijnen uit de Jura en dat is dan ook de combinatie die we je van harte aanbevelen. We hebben één wijn in ons assortiment die een goede wijn-spijs combinatie vormt met Comté. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.
Comté wordt gemaakt door boeren in de Franse Jura. Het kaasje wordt gemaakt van de rauwe koemelk van het ras Montbéliard. Die grazen op de vlaktes van de Jura. De Comté heeft een AOC keurmerk en moet daarom aan strenge regels voldoen. Hij mag alleen worden gemaakt in de zomer. Er is zowel jonge als oudere (langer gerijpte) Comté. De jongere Comté is fruitig en heeft een iets zoetige smaak. De rijpere Comté is steviger en dierlijker van smaak. Beide zijn nootachtig.