Wijn met Parmezaan combineren
Een stuk harde, droge Parmezaanse kaas kun je prachtig combineren met een glas wijn. Liefst een volle rode wijn of droge mousserende wijn. Vrijwel elke droge mousserende wijn voldoet. Combineer je met droog rood, Dan is een volle Amarone of Barolo uit Italië een echte klassieker. We hebben één wijn in ons assortiment die een goede wijn-spijs combinatie vormt met Parmezaan. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.
De harde Parmigiano Reggiano DOP is de enige echte Parmezaanse kaas en de beste die verkrijgbaar is. Hij is oeroud, de Romeinen aten het al. Hij wordt gemaakt in de provincies Parma, Reggio Emilia, Modena en Mantova. Parmezaan wordt gemaakt van rauwe melk, waarbij de afgeroomde avondmelk vermengd wordt met de volle ochtendmelk. Parmezaan is jarenlang houdbaar en is pas na minstens twee jaar helemaal op smaak. Parmezaan is strogeel, hard en bros. Hij is geurig en heeft een delicate smaak. Je kunt hem schaven over de pasta, bij carpacio of in salades. Maar ook uit het vuistje is Parmezaan erg lekker, vooral met een glas wijn.