Bovin Alexandar

Wijn-spijs tip: drinken bij Parmezaan

druivensoorten Merlot, Cabernet Sauvignon en Vranec

Bekijk deze wijn >>


13,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Origineel en bijdrage voor Oekraïne

beoordeling

Nog niet geproefd, maar de wijnen druivensoorten uit Oekraïne maken zeker nieuwsgierig. En dan gaat er ook nog een deel van de aankoop naar het goede doel.

Robert

Mijn aanrader: Doosje Oekraïne | € 10,- voor Lifeline Ukraine


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn met Parmezaan combineren

Een stuk harde, droge Parmezaanse kaas kun je prachtig combineren met een glas wijn. Liefst een volle rode wijn of droge mousserende wijn. Vrijwel elke droge mousserende wijn voldoet. Combineer je met droog rood, Dan is een volle Amarone of Barolo uit Italië een echte klassieker. We hebben één wijn in ons assortiment die een goede wijn-spijs combinatie vormt met Parmezaan. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De harde Parmigiano Reggiano DOP is de enige echte Parmezaanse kaas en de beste die verkrijgbaar is. Hij is oeroud, de Romeinen aten het al. Hij wordt gemaakt in de provincies Parma, Reggio Emilia, Modena en Mantova. Parmezaan wordt gemaakt van rauwe melk, waarbij de afgeroomde avondmelk vermengd wordt met de volle ochtendmelk. Parmezaan is jarenlang houdbaar en is pas na minstens twee jaar helemaal op smaak. Parmezaan is strogeel, hard en bros. Hij is geurig en heeft een delicate smaak. Je kunt hem schaven over de pasta, bij carpacio of in salades. Maar ook uit het vuistje is Parmezaan erg lekker, vooral met een glas wijn.

© AndereWijn 2008 - 2025 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.