Bobal uit Valencia. Die ken je misschien van de rosé uit deze regio. Deze druif had vroeger de reputatie 'saai en plomp' te zijn. Wijnmaker Angel Moretella bewijst dat dat verleden tijd is. Hij perst er een uiterste moderne rode van: zonder houtrijping, licht verteerbaar, met karakter en veel fruit. Biodynamisch en vegan bovendien.
Heeft het kruidige van peperkoek in de neus. In de mond is hij verrassend soepel. Aangenaam kersenfruit, jong leer, specerijen en opgewekt fris. Fijn glas.
Een derde van alle Spaanse wijn wordt gemaakt in de buurt van Valencia. De meeste wijn wordt geëxporteerd. Vroeger liet de kwaliteit nog wel eens te wensen over. Dat is de laatste jaren veranderd. Naast grote bulkproducenten zijn er nu jonge wijnmakers actief. Van de Bobal druif worden in Valencia bijvoorbeeld heel aardige rode wijnen gemaakt. Lees verder over Valencia >>
De Bobal is een typisch Spaanse druif. Wijn van Bobal kan wat plomp en saai zijn, maar goed gemaakt geeft deze robuuste druif fruitigheid van zwarte kersen, vlierbessen en zwarte bessen, met een dieprode kleur en geen enkel gebrek aan tannine. Vooral voor krachtige rosé is de Bobal op z'n best. Lees verder over de Bobal druif >>
Land: | Spanje |
Appellation: | Manchuela DO |
Streek: | Valencia |
Druif: | Bobal |
Wijnmaker: | Bodega y Viñedos Moratalla |
Biologisch: | Biodynamisch gemaakte wijn |
Alcohol: | 13,5% Vol. |
Drinktemperatuur: | 16° C |
Op dronk: | 2023 - 2029 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Nog
4 flessen in voorraad
Hoge Vivino-score:
3.8