De Albariño kennen we uit de Spaanse provincie Galicië. Deze komt uit een wijngaard pal aan de Zwarte Zee, tussen Odessa en Cherson. De zomers zijn daar warmer, er valt minder regen maar het is ook minder zonnig. Vraag voor vinologen: Wat doen die 'terroir-verschillen' met de wijn?
Deze Oekraïnse Albariño is verfrissend en verfijnd. Schoon sap van perzik, meloen en limoen. Wat minder de uit-het-glas-knallende-citrus als sommige exemplaren uit Galicië. Rijper en zachter. Om van te genieten bij zeebaars uit de oven. Daar hoef je geen vinoloog voor te zijn.
De Albariño druif wordt meestal vroeg geoogst. Hij geeft dan lichte, verfrissende witte wijnen met een smaak van vers geperste grapefruit en citroen. Vaak met een pittige mineralige ondersteuning. Is de Albariño laat geoogst, dan smaakt hij wat rijper met tonen van abrikoos en perzik. Lees verder over de Albariño druif >>
Land: | Oekraïne |
Druif: | Albariño |
Wijnmaker: | Beykush Winery |
Alcohol: | 13,5% Vol. |
Drinktemperatuur: | 10° C |
Op dronk: | 2025 - 2030 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |