Botunjac Pinot Noir

Botunjac Pinot Noir 2019

Servië

Grootvader Vucko werd in de Tweede Wereldoorlog dor de Duitsers gevangen genomen. In de zomer van 1942 schreef hij een brief naar huis met daarin de instructies voor hoe de wijn (zonder hem) gemaakt moest worden. Kleinzoon Kosta volgt die instructies nog steeds: ambachtelijk, zonder toevoegingen, niet filteren.

Heeft 'ie alle reden toe: in deze Pinot Noir herkennen we tabak, hout en gedroogde pruimen. Hij is zacht en fris. Herkenbaar Pinot Noir, maar dan wel het pruimige, kruidige type.

Reviews van onze klanten

Adam Wyn Roberts uit Monster: 10

Prachtige Pinot Noir - na een heleboel (en ook deels hele fijne) Nieuw-Zeelandse pinots geproefd te hebben die vaak een absurd goede prijs-kwaliteit hebben was het proeven van deze opnieuw een beleving en uiteindelijk kwam de realisatie dat dit nog beter is. Een volle krachtige kruidige en licht-zoete maar hele fijne licht-zure Pinot Noir die desondanks toch wegdrinkt als limonade en fantastisch in balans is met een afdronk van kers. Beste Pinot die ik ken en verreweg de beste prijs-kwaliteit Pinot ook (zelfs na het drinken van hoogdravende Pinots uit de bourgogne van €60 en meer)

maandag 26 april 2021
_____________________

Adam Wyn Roberts uit Monster: 9

Twijfelend tussen een 8 en 9 voor deze wijn toch een 9 vanwege de prijs-kwaliteitsverhouding. Echt heel fijn. Ik ben vanaf vorig jaar toen ik Nieuw Zeelandse Pinot Noirs ging drinken een groot fan van deze druif. Deze kan makkelijk wedijveren met een NZ uit dezelfde prijsklasse en hoger. Buiten dat ben ik een groot fan van Servische wijn - met name de wijnen van wijnhuis Budimir - de SVB Rosa heeft de beste prijs-kwaliteitsverhouding van alle wijnen die ik in mijn leven heb mogen proeven. Deze Servische Pinot Noir is heel mooi troebel en heel zacht en heeft ook daarbij nog de - voor mij nu typische - Servische aardse kersen afdronk waarvan ik houd .. misschien zit het daar in de lucht? Topwijn - super!

dinsdag 22 december 2020
_____________________  

Botunjac Servië  Botunjac

Botunjac Wines staat al decennia bekend als één van de beste wijnmakers van Servië. Het is een klein familiebedrijf dat al sinds de Tweede Wereldoorlog wijn maakt. Botunjac is altijd kleinschalig gebleven. Ze hebben maar twee hectare wijngaarden. En dan snoeien ze ook nog flink in de wijngaard om druiven met geconcontreerd sap te kunnen oogsten. De oplage is daardoor beperkt, maar de kwaliteit constant opmerkelijk hoog. Lees verder over Botunjac >>

Pinot Noir

De beroemde Pinot Noir geeft lichtrode en fluweelzachte wijnen. Drink je hem jong, dan heb je een grote kans op aardbeien, frambozen en viooltjes in de neus. Oudere Pinot Noirs ruiken naar rijpe aardbeien en gedroogde pruimen. Ze hebben vaak iets 'aards' dat associaties oproept van 'stal' of 'wild'. Maar altijd zijn het vrij lichte, delicate wijnen met weinig tannine. Lees verder over de Pinot Noir druif >>

   
Land: Servië
Druif: Pinot Noir
Wijnmaker: Botunjac
Biologisch: Biologisch gemaakte natuurwijn
Alcohol: 13,6% Vol.
Drinktemperatuur: 17° C
Op dronk: 2021 - 2025
Inhoud: 750 ml.
Sluiting: Kurk
   
rijpe witte wijn Zachte droge rode wijn
druivensoorten Pinot Noir
19,75

  bestellen Winkelwagen
  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.