Burrowing Owl Chardonnay

Burrowing Owl Chardonnay 2016

Canada (Okanagan Valley)

Chardonnay uit Canada. Gemaakt in de Okanaga Vallei, in het westen en pal aan de grens met de Verenigde Staten. De warmste wijngaarden van het land, waar ook de beste droge wijnen geperst worden.

Deze is van de familie Wyse. Ze lieten de helft van de druiven fermenteren in eiken vaten. De andere helft in staal. Verschijnt op het alwetende internet steevast in de lijstjes van beste Chardonnays uit Canada.

Snappen we. Dit is mondvullende wijn. Stevig en iets boterig, maar toch opwekkend fris. Vers gesneden ananas, groene kiwi, gele meloen en roze grapefruit vechten om voorrang. Mineraliteit meldt zich. De hazelnoot doet mee. Drinken bij een ceaser salad of bij zalm. Top-combi.

 

Burrowing Owl Canada  Burrowing Owl

Burrowing Owl is één van de meest gerenommeerde wijnhuizen van Canada. Een echt familiebedrijf met wijngaarden in de Okanaga Vallei in British Columbia. Wijngaarden die tot de warmste en beste van het land horen en waar de familie Wyse wijnstokken van bekende rassen als Chardonnay, Cabernet Franc en Merlot heeft aangeplant. De wijnen Burrowing Owl zijn krachtig, goed in balans en op houtgerijpt. Lees verder over Burrowing Owl >>

Chardonnay Chardonnay

De Chardonnay is een van de bekendste witte druiven ter wereld. Het valt niet mee om te beschrijven hoe hij smaakt. Hij kan verschillende gezichten hebben. Chardonnay zonder houtrijping en uit koele klimaten is knisperend fris en slank. In de warmere klimaten van de Nieuwe Wereld kan dezelfde Chardonnay vette, goudgele wijnen geven met uitbundige aroma's van tropisch fruit en vanille. Als je Chardonnay wilt kopen, informeer dan of hij is opgevoed in stalen tanks of in eikenhouten vaten. De smaak kan behoorlijk verschillen. Lees verder over de Chardonnay druif >>

   
Land: Canada
Streek: British Columbia
District: Okanagan Valley
Druif: Chardonnay
Wijnmaker: Burrowing Owl
Alcohol: 13,5% Vol.
Drinktemperatuur: 10° C
Op dronk: 2017 - 2024
Inhoud: 750 ml.
Sluiting: Kurk
   
rijpe witte wijn Rijpe droge witte wijn
druivensoorten Chardonnay
28,-

  bestellen Winkelwagen
  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2020 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.