Casreli Kisi

Casreli Kisi 2016

Georgië (Kachetië)

Op wijnreis in Georgië beschreef de redactie van Wijnpers Magazine de Kisi als één van de meest belovende witte wijndruiven van het land. Daar zouden ze best eens een punt kunnen hebben. Want de Kisi geeft wijnen met veel structuur en levendige zuren. Deze oranje natuurwijn van Casreli is opvallend fruitig, ondanks zes maanden rijping met schil en pit in een qvevri. Typisch Kisi dus.

Het fruit doet ons denken aan een ice tea met perzik, met een snufje witte peper. Je ruikt het, en je proeft het ook, samen met de bitters van walnoten, abrikozenmarmelade, gele pruimen en drogende tannine in de afdronk. Iets koelen zo'n wijn en er altijd wat bij eten want daar is 'ie voor bedoeld.

 

harold hamersma  Harold Hamersma (NRC): 9-

   Kisi. Lokale waar. Wit met een belofte. Belooft mandarijn, sinaasappelschilletjes, abrikozenmarmelade, grapefruitbitters, abrikozen, niet-zoete meloen, amandeltjes en heuse tannines uit een amfora. Houdt zich daar ook aan. Uitstekende orange wine.

 

Casreli Wines Georgië  Casreli Wines

Casreli is een kleine wijnboerderij uit Kachetië in het Oosten van Georgië. Casreli is een project van vijf bevriende artsen. Het leest als een spannend jongensboek. Ze kennen elkaar van hun studie medicijnen in Tbilisi. In 2014 gingen ze samen wijnmaken. In Kachetië is dat een hobby die door duizenden wordt bedreven. De mannen van Casreli waren serieuzer. Ze gingen investeren. Een jaar later plantten ze hun eigen wijngaard aan. En weer een jaar later wonnen ze gouden en zilveren medailles met hun wijnen op de International Qvevri Wine Competition. Lees verder over Casreli Wines >>

regio Georgië  Kachetië

Meer dan 60% van de Georgische wijn wordt in Kachetië gemaakt. De wijngaarden liggen in valleien aan de oevers van de Alazani en de Iori rivier. In het uiterste Oosten van Georgië, aan de voet van de Kaukasus. De meeste wijnhuizen zijn relatief kleinschalig. Kachetische wijnen worden gemaakt onder de naam van de plaatsen waar ze oorspronkelijk vandaan komen zoals de Mukuzani, Kindzmarauli, Tsinandali, Napareuli en Khashmi. Lees verder over Kachetië >>

Kisi Kisi

Op de Westerse wijze geproduceerd zijn wijnen van de Georgische Kisi druif vaak licht en fris, met impressies van citrusvruchten en een harmonieuze, droge smaak. Op de traditionele Georgische wijze geproduceerd in amfora's heeft de wijn veel meer diepgang en verandert het aroma onherkenbaar. Lees verder over de Kisi druif >>

   
Land: Georgië
Streek: Kachetië
Druif: Kisi
Wijnmaker: Casreli Wines
Biologisch: Biologisch gemaakte natuurwijn
Alcohol: 12,4% Vol.
Drinktemperatuur: 14° C
Op dronk: 2018 - 2025
Inhoud: 750 ml.
Sluiting: Kurk
Georgische oranje wijnen zijn eet-wijnen. Probeer deze maar bij een wat vettig, kruidig gerecht, gegrilde kip of kwartel bijvoorbeeld
   
rijpe witte wijn Oranje wijn
druivensoorten Kisi
17,50

  bestellen Winkelwagen
  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2019 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.