Casreli Saperavi

Casreli Saperavi 2018

Georgië (Kachetië)

Wijnmaker Misha Dolidze koos er voor om zijn Saperavi in de qvevri te fermenteren maar daarna te laten rijpen in een roestvrij stalen tank. Hij wilde het fruit in de wijn behouden. Tijdens een wandeling in de bossen bij zijn dorpje Vachnadziani vond hij een puntgave tak van een eik. Hij maakte hem schoon, droogde hem, en legde hem onder in de tank. Deed zijn grootvader ook zo. Gewaagd maar geslaagd.

In de neus herken je de vanille tonen van het eikenhout tussen het bulkende fruit van bramen en kersen. Behoorlijk stevige en pittige wijn. Veel fruit maar ook flinke laurierdrop-bitters, die vragen om gekruid vlees. De tannine is - voor een Saperavi - vrij zacht. De tak deed zijn werk.

 

Casreli Wines Georgië  Casreli Wines

Casreli is een kleine wijnboerderij uit Kachetië in het Oosten van Georgië. Casreli is een project van vijf bevriende artsen. Het leest als een spannend jongensboek. Ze kennen elkaar van hun studie medicijnen in Tbilisi. In 2014 gingen ze samen wijnmaken. In Kachetië is dat een hobby die door duizenden wordt bedreven. De mannen van Casreli waren serieuzer. Ze gingen investeren. Een jaar later plantten ze hun eigen wijngaard aan. En weer een jaar later wonnen ze gouden en zilveren medailles met hun wijnen op de International Qvevri Wine Competition. Lees verder over Casreli Wines >>

regio Georgië  Kachetië

Meer dan 60% van de Georgische wijn wordt in Kachetië gemaakt. De wijngaarden liggen in valleien aan de oevers van de Alazani en de Iori rivier. In het uiterste Oosten van Georgië, aan de voet van de Kaukasus. De meeste wijnhuizen zijn relatief kleinschalig. Kachetische wijnen worden gemaakt onder de naam van de plaatsen waar ze oorspronkelijk vandaan komen zoals de Mukuzani, Kindzmarauli, Tsinandali, Napareuli en Khashmi. Lees verder over Kachetië >>

Saperavi Saperavi

De Saperavi druif geeft krachtige rode wijnen, die vaak lang kunnen liggen. Zowel de schil als het vruchtvlees is rood van kleur en dat komt zelden voor. Droge wijnen van de Saperavi hebben een stevig en kruidig karakter met tonen van leer, laurier en veel rijp rood fruit. Lees verder over de Saperavi druif >>

   
Land: Georgië
Streek: Kachetië
Druif: Saperavi
Wijnmaker: Casreli Wines
Biologisch: Biologisch gemaakte natuurwijn
Alcohol: 14,0% Vol.
Drinktemperatuur: 18° C
Op dronk: 2019 - 2025
Inhoud: 750 ml.
Sluiting: Kurk
Mag wel iets stevigs bij, bijvoorbeeld gegrilde rib-eye met knoflook of een kruidige stoofpot
   
rijpe witte wijn Krachtige droge rode wijn
druivensoorten Saperavi
19,50

  bestellen Winkelwagen
  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2020 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.