De Bobal wordt meestal voor rosé wijnen gebruikt. Want de rode versies willen nog wel eens wat plomp en saai zijn. Tenzij die rode Bobal uit een klein, uniek wijngaardje komt met 60 tot 90 jaar oude stokken. Ontdekt door oenoloog Santiago Vernia en de Spaanse 'wijnprofessor' José Luis Hidalgo. Die plukken niet meer dan anderhalve kilo van een stok. En laten het super-geconcentreerde sap anderhalf jaar rijpen op nieuw Frans eiken.
Donkerrood. Ruikt naar bramen, rode kersen, overrijpe pruimen en een verlegen viooltje. Je proeft veel kracht maar ook levendige zuren. Kersen en rijpe bramen. Pittige mineraliteit. Waarschijnlijk de beste rode Bobal van Spanje.
Een derde van alle Spaanse wijn wordt gemaakt in de buurt van Valencia. De meeste wijn wordt geëxporteerd. Vroeger liet de kwaliteit nog wel eens te wensen over. Dat is de laatste jaren veranderd. Naast grote bulkproducenten zijn er nu jonge wijnmakers actief. Van de Bobal druif worden in Valencia bijvoorbeeld heel aardige rode wijnen gemaakt. Lees verder over Valencia >>
Bobal De Bobal is een typisch Spaanse druif. Wijn van Bobal kan wat plomp en saai zijn, maar goed gemaakt geeft deze robuuste druif fruitigheid van zwarte kersen, vlierbessen en zwarte bessen, met een dieprode kleur en geen enkel gebrek aan tannine. Vooral voor krachtige rosé is de Bobal op z'n best. Lees verder over de Bobal druif >>
| Land: | Spanje |
| Appellation: | Utiel Requena DOP |
| Streek: | Valencia |
| Druif: | Bobal |
| Wijnmaker: | Cerro Gallina |
| Biologisch: | Biologisch gemaakte wijn |
| Alcohol: | 14,5% Vol. |
| Drinktemperatuur: | 18° C |
| Op dronk: | 2018 - 2026 |
| Inhoud: | 750 ml. |
| Sluiting: | Kurk |
DEZE WIJN IS TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR