Griekse witte wijn van de Robola druif. Een vergeten klassieker. De beste - zoals deze - komen van het eilandje Kefalonia. Uit wijgaarden op de vulkanische grond van de berg Enos. Lang werd gedacht dat de Robola druif dezelfde is als de Ribolla uit Italië. Hij zou daar in de Middeleeuwen door Venetianen naar toe zijn gebracht. Een mooi wijnverhaal. Maar DNA-analyses doen niet aan romantiek: Het blijken twee totaal verschillende druiven.
Niet getreurd. Deze Robolo is een ultrafrisse, strakke witte wijn. Je proeft en ruikt rijpe limoen en citroen. Heel schoon en zuiver en met veel mineraliteit. Een fraaie klassieker die excelleert bij gefrituurde verse vis of fruits de mer.
Corfu, Kefalonia, Zante en Lefkas... het zijn niet alleen heerlijke eilanden om op vakantie te gaan, er wordt ook wijn gemaakt. Ze liggen aan de westkant van Griekenland, vrij dicht bij de hak van de Italiaanse laars. De wijn op de Ionische eilanden wordt gemaakt van typische Griekse druiven. De Ribolo uit Kefonia is het beroemdste. Lees verder over Ionische eilanden >>
Robola De Griekse Robola druif geeft citrusfrisse wijnen. Ze zijn strak, licht aromatisch en ze kunnen een flinke mineraliteit hebben. Ze groeien voornamelijk op de Ionische eilanden. De Robola van Kefalonia staat het hoogst aangeschreven. Lees verder over de Robola druif >>
| Land: | Griekenland |
| Appellation: | PDO Robola |
| Streek: | Ionische eilanden |
| District: | Kefalonia |
| Druif: | Robola |
| Wijnmaker: | Gentilini |
| Alcohol: | 13,0% Vol. |
| Drinktemperatuur: | 9° C |
| Op dronk: | 2018 - 2022 |
| Inhoud: | 750 ml. |
| Sluiting: | Schroefdop |
| Verse gebakken of gefrituurde vis | |
DEZE WIJN ZIT NIET MEER IN ONS ASSORTIMENT