Jislaaik Liggewig

Jislaaik Liggewig 2017

Breedekloof

Cinsault wordt in Zuid-Frankrijk vaak als 'hulpdruif' ingezet. De wijnboer geeft hem daar in de fles dikwijls gezelschap van extravertere druiventypes. In Zuid-Afrika staat 'ie beter aangeschreven. Daar persen ze graag pure Cinsault. Deze van de Nederlandse wijnmaker Jurjen Kramer is een fijn voorbeeld.

Lichtrood. Ruikt naar bessen en zure kersjes. Je proeft die kersen ook nadrukkelijk. Kersenbonbons menen we zelfs te herkennen. Hij is steviger dan de kleur doet vermoeden. Strak en elegant met toch aardig wat tannine in de afdronk. Karaktervol en heel eigen, geen lichtgewicht.

 

Zuid-Afrika  Breedekloof

Het Zuid-Afrikaanse wijndistrict Breedekloof ligt in de Breede Rivier vallei. In de Breedekloof zijn ruim twintig wijnproducenten actief. Zowel heel grote massa producenten als kleine kwaliteitsproducenten. De wijngaarden liggen op de rivierbeddingen op de bodem van de vallie en onderaan de berghellingen. De kwaliteit van de wijnen varieert van amper acceptabel tot uitstekend. Lees verder over Breedekloof >>

Cinsault Cinsault

Jonge wijn van de Cinsault druif is aromatisch, met zacht fruit in de mond. In Frankrijk wordt Cinsault meestal gemengd met andere, extravertere druiven als Mourvèdre of Syrah. Cinsault geeft zulke blends wat meer balans. Je ziet hem ook veel in Libanon en in Zuid-Afrika. Lees verder over de Cinsault druif >>

   
Land: Zuid-Afrika
Appellation: Breedekloof
Streek: Breede Rivier vallei
District: Breedekloof
Druif: Cinsault
Wijnmaker: Jislaaik
Alcohol: 14,0% Vol.
Drinktemperatuur: 18° C
Op dronk: 2018 - 2021
Inhoud: 750 ml.
Sluiting: Kurk (met was erover)
Lichtgekoeld kun je hem inzetten bij gebakken zalm, escargots of gegrilde groente. Op kamertemperatuur kan hij bij rood vlees of een Italiaanse pasta (zonder room)
   
rijpe witte wijn Medium geconcentreerde droge rode wijn
druivensoorten Cinsault
26,-

  bestellen Winkelwagen

Nog 11 flessen in voorraad

  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is donderdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.