Kataro

Kataro 2015

Armenië (Nagorno-Karabach)

La Grande Medaille d'Or tijdens het Concours Mondial de Bruxelles. Zou menig wijnmaker een week van naast zijn schoenen lopen. Maar bij deze wijn was het nog iets specialer. Het werd in Nagorno-Karabach gevierd als erkenning voor een oeroud, maar vergeten regio, die graag zijn plek op de wijnkaart wil terug veroveren. Dat is de makers van Domaine Avetissyan met deze Kataro gelukt.

Het is een donkere, paarsrode wijn. Met een uitbundige neus van bramen, bosbessen en een pittig kruidnageltje. Dat ruiken we niet alleen, we proeven het ook. Stevig en uitbundig. Barstens vol donker bosfruit en behoorlijke tannine. Niet om mee te borrelen dus, maar om het geroosterde vlees van de grill te begeleiden.

 

harold hamersma  Harold Hamersma (NRC): 8,5

   Khindogni. Rare druif. Lees er meer over bij Karas, die ook door deze onalledaagse importeur van andere wijnen naar Nederland wordt gehaald. In voornoemde Karas moest-ie in de blend, hier mag-ie puur. Levert in ieder geval ook een aparte wijn op. Donker, bitters, zoetigheden, bramen en bosbessen in weckpotjes, kruidnageltjes en fikse zuren.

 

Domaine Avetissyan Armenië  Domaine Avetissyan

De wijngaarden van Domaine Avetissyan liggen in Nagorno-Karabach, een regio in de zuidelijke Kaukasus die officieel bij Azerbeidzjan maar in de praktijk bestuurd wordt door Armenië. Een van de oudste wijnregio's van de wereld. De familie Avetissyan maakt er al generatie rood en rosé van inheemse druivenrassen. Sinds kort worden die ook weer geëxporteerd en dat is heel fijn want Domaine Avetissyan maakt karakteristieke wijnen van hoge kwaliteit. Lees verder over Domaine Avetissyan >>

Khindogni Khindogni

Heb je een wijn van de Khindogni in je glas, dan drink je waarschijnlijk een wijn uit Armenië. Daar komt de Khindogni vandaan. Hij geeft stevige droge en halfzoete rode wijnen. Lees verder over de Khindogni druif >>

   
Land: Armenië
Streek: Nagorno-Karabach
Druif: Khindogni
Wijnmaker: Domaine Avetissyan
Alcohol: 13,8% Vol.
Drinktemperatuur: 18° C
Op dronk: 2017 - 2025
Inhoud: 750 ml.
Sluiting: Kurk
   
rijpe witte wijn Krachtige droge rode wijn
druivensoorten Khindogni
19,50

  bestellen Winkelwagen
  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is donderdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2019 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.