Kataro

Domaine Avetissyan

druivensoorten Khindogni

Bekijk deze wijn >>

19,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 12 flessen gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Heerlijk

beoordeling

precies de witte wijn waar ik naar , op zoek was

X

Mijn aanrader: Casual Figueira António Vital


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Domaine Avetissyan

De wijngaarden van Domaine Avetissyan liggen in Nagorno-Karabach, een regio in de zuidelijke Kaukasus die officieel bij Azerbeidzjan maar in de praktijk bestuurd wordt door Armenië. Een van de oudste wijnregio's van de wereld. De familie Avetissyan maakt er al generatie rood en rosé van inheemse druivenrassen. Sinds kort worden die ook weer geëxporteerd en dat is heel fijn want Domaine Avetissyan maakt karakteristieke wijnen van hoge kwaliteit. Met recht een verrassing!

Kataro wijn kopen

Domaine Avetissyan ligt bij het eeuwenoude dorpje Togh. Daar ben je nog maar een paar uurtjes rijden van zowel Armenië als Iran. In deze contreien moet het wijnmaken zo'n 8.000 jaar geleden begonnen zijn. Tegenwoordig is het een vrijwel vergeten gebied. Heel spannend om juist daar kwaliteitswijnen te ontdekken. De overgrootvader van de huidige eigenaar legde daar in het begin van de twintigste eeuw zijn wijngaarden aan. Dat zijn inmiddels 10 hectare geworden, op een hoogte van ongeveer 800 meter boven zeeniveau.

De trots van Domaine Avetissyan is haar 'Kataro', een rode wijn gemaakt van de inheemse Khindogni die je eigenlijk alleen in Nagorno-Karabach vindt. Het is een stevige rode die internationaal - verrassend genoeg - prestigieuze prijzen heeft gewonnen. De Kataro is genoemd naar het gelijknamige tempeltje uit de oudheid, dat over de wijngaarden uitkijkt. Rosé perst Domaine Avetissyan van Areni Noir, Tozot en Kakhet, typisch Armeense rassen.

© AndereWijn 2008 - 2019 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.