Helemaal niet zo gek als de naam doet vermoeden. Gemaakt van biologisch geteelde Vinyater en Macabeu druiven. In de buurt van Barcelona. Door een wijnmaker die de biodynamische filosofie aanhangt. We laten hem lekker z'n gang gaan want hij maakt uitstekende wijnen.
In deze witte ruik je gedroogd fruit, amandel en venkel. Hij lijkt een fractie oxidatief, maar net niet te veel. Zodat we 'spannend' kunnen noteren. In de mond vechten venkel, kardemom, frisse citrus, gele pruimen en amandelbitters om voorrang. Toch een beetje gek. Maar wel lekker.
Catalonië is een van de meest opwindende wijnregio's van Spanje. Niet alleen omdat hier de bruisende Cava vandaan komt, maar vooral omdat de wijnmakers de afgelopen jaren hun bedrijven in rap tempo hebben gemoderniseerd en gewaagde experimenten niet schuwen. Lees verder over Catalonië >>
De Vinyater druif is een zeldzame witte druif die alleen in de regio Alt Camp in Catelonië groeit. Vinyater geeft vrij strakke, citrusfrisse wijnen. Lees verder over de Vinyater druif >>
Land: | Spanje |
Streek: | Catalonië |
Druif: | Vinyater en Macabeu |
Wijnmaker: | Dasca Vives |
Biologisch: | Biodynamisch gemaakte wijn |
Alcohol: | 13,0% Vol. |
Drinktemperatuur: | 8° C |
Op dronk: | 2019 - 2022 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Nog
10 flessen in voorraad