Donkerrood, met een neus van zwarte kersen, bramen en zwarte bessen in een dikke confiture. Wijnmaker Martin Smith mengde Cabernet Sauvignon met Petit Verdot en Carmenère.
Geconcentreerd sap, maar niet al te alcoholisch. De houtrijping was lang maar overheerst niet. Je proeft hetzelfde fruit als je ruikt. Intens, maar fris en levendig. En hij herinnert ons aan een Antilliaanse pruimentaart, daar gaan behalve pruimen ook rum en kaneel in. Da's geen wijn-spijs advies overigens, want je kunt hem beter schenken bij rund of lam.
De Kustregio is de Zuid-Afrikaanse wijnregio aan de Westelijke Kaap. Van ongeveer ter hoogte van Kaapstad naar het Noorden en een paar honderd kilometer landinwaarts. Hier liggen enkele van de belangrijkste Zuid-Afrikaanse wijndistricten zoals Stellenbosch, Swartland, Constantia en Franschhoek. Wijnen die gemaakt zijn van druiven uit verschillende districten aan de Westkaap krijgen de herkomstbenaming Coastal Region of Western Cape mee. Lees verder over Kustregio >>
Waar je glas Cabernet Sauvignon ook vandaan komt, hij is altijd herkenbaar. Aan zijn dieprode kleur, die bijna paars is als hij nog jong is. Maar vooral aan zijn aroma van cassis. Vaak ruik je ook de geur van een sigarenkistje, soms zelfs potloodslijpsel of milde tabak. Als je Cabernet Sauvignon wilt kopen, let er dan op dat hij niet te jong is en of hij in stalen tanks of in houten barriques is opgevoed. Lees verder over de Cabernet Sauvignon druif >>
De Petit Verdot is een klassieker uit de Bordeaux. Hij rijpt laat en geeft dieprode wijn met vrij veel tannine. Jonge Petit Verdot heeft een geur die doet denken aan potloodslijpsel en banaan. Op latere leeftijd neigt hij naar viooltjes en leer. Meestal wordt Petit Verdot gemengd met andere druiven. Lees verder over de Petit Verdot druif >>
De Carmenère geeft stevige rode wijnen, met veel structuur, zachte tannines en een boeiend scala aan geuren. Kenmerkend is het zwarte pepertje. Maar als hij goed gemaakt is gaat dat pepertje vloeiend samen met bramen, pruimen en allerlei kruiden: van koffiebonen tot donkere chocolade en tabak. Lees verder over de Carmenère druif >>
| Land: | Zuid-Afrika |
| Streek: | Kustregio |
| Druif: | Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Carmenère |
| Wijnmaker: | Paserene Wines |
| Alcohol: | 13,5% Vol. |
| Drinktemperatuur: | 18° C |
| Op dronk: | 2016 - 2016 |
| Inhoud: | 750 ml. |
| Sluiting: | Kurk |
DEZE WIJN ZIT NIET MEER IN ONS ASSORTIMENT