Prince Tamás Tokaji Kabar Late Harvest

Prince Tamás Tokaji Kabar Late Harvest 2009

Hongarije (Tokaj)

500 ml.

De Kabar druif is één van de zes toegestane druiven in de Hongaarse wijnregio Tokaj. Niet bepaald de bekendste. Slechts 1% van de wijngaarden is er mee aangeplant. We waren aangenaam verrast toen dit halve litertje intens zoete Kabar op de proeftafel verscheen.

Goudgeel. Je herkent de leeftijd in de bescheiden neus van honing, sinaasappelschil en noten. In de mond is er van bescheidenheid geen spoor meer. Dik, mondvullend sap. Karamel, honing, gedroogde abrikoos en noten. Friszoet en krachtig. Kan de meeste zoete desserts moeiteloos aan maar is ook uitstekend te combineren met een mooie kaasplank.

 

regio Hongarije  Tokaj

De oudste wijn appellatie ter wereld ligt niet in Frankrijk, maar hier in Oost-Hongarije. In de zeventiende eeuw doopte de Franse koning Louis XIV zijn favoriete zoete Tokaji wijn tot "Wijn der Koningen, Koning der Wijnen". De Hongaarse Tokaj was in deze tijd de duurste wijn ter wereld.

De afgelopen jaren zijn droge witte wijnen uit Tokaj in opkomst. Droge Furmint is het populairst. Een andere trend is de Late Harvest Tokaji. Fris gemaakte edelzoete wijn van laat geoogste druiven. Lees verder over Tokaj >>

Kabar Kabar

De Kabar is een zeldzame Hongaarse druif die je alleen in de regio Tokaj aantreft en waarvan meestal zoete dessertwijnen worden gemaakt. Lees verder over de Kabar druif >>

   
Land: Hongarije
Streek: Tokaj
Druif: Kabar
Wijnmaker: Prince Tamás
Alcohol: 10,5% Vol.
Drinktemperatuur: 9° C
Op dronk: 2011 - 2023
Inhoud: 500 ml.
Sluiting: Kurk
Rijke, zoete desserts zoals gebak of een machtige pudding met cake, of een kaasplank
   
rijpe witte wijn Zoete witte wijn
druivensoorten Kabar
29,50

  bestellen Winkelwagen

Nog 4 flessen in voorraad

  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2020 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.