De Mavro is veruit de meest aangeplante druif op Cyprus. Een werkpaard. Hij geeft veel sap per hectare. Ideaal toen er op Cyprus nog miljoenen liters 'sherry' werd gemaakt voor de onderkant van de Britse markt. Die tijden zijn vervlogen. Tegenwoordig maken de betere wijnmakers van het eiland kwaliteits-Mavro, uit de hoogst gelegen wijngaarden.
Dan wordt de Mavro een dartelend raspaardje. Heel licht van kleur (typisch voor de druif) en met veel frambozenfruit en aardbei. Iets snoepig, aangenaam fris en droog. Een spoortje tannine geeft hem structuur.
De Mavro is veruit de meest aangeplante druif van Cyprus. Geen hoogvlieger. Rode wijnen van de Mavro druif zijn doorgaans licht van kleur en vrij vlak van smaak. Bedoeld om jong te drinken. De beste wijnen van Mavro worden gemaakt van de hoger gelegen wijngaarden op Cyprus. Lees verder over de Mavro druif >>
Land: | Cyprus |
Druif: | Mavro |
Wijnmaker: | Tsiakkas |
Alcohol: | 13,0% Vol. |
Drinktemperatuur: | 9° C |
Op dronk: | 2025 - 2029 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | kurk |
Nog
6 flessen in voorraad