Vigna Rocca Albana

Vigna Rocca Albana 2020

Romagna DOCG

Wijn van de oeroude Albana druif uit Emilia-Romagna. De eerste Italiaanse witte wijn die een DOCG status kreeg. Toch is hij heel onbekend. Volgens de dikke wijnboeken geeft de Albana druif relatief neutrale witte wijnen en maken de meeste Italianen er een zoete versie van. Onze ervaring met de wijnmakers van Tre Monti is precies het tegenovergestelde.

Hun biologische Albana heeft een donkere kleur, een bescheiden neus maar een stevige smaak waarin je vooral geconfijte citrus en hazelnootjes kunt herkennen. Het bittertje in de afdronk is typisch Italiaans. Maar voor de rest is dit een even onbekende als onvergelijkbare wijn.

Reviews van onze klanten

bastiaan korner uit Amsterdam: 7

Was bezig met de Famoso wijn, maar die werd weggeclickt. Deze Vigna Rocca was ok, maar lang niet zo lekker en fris als de Famoso wijn.

maandag 14 juni 2021
_____________________

Alpha uit Montfoort: 8

Een hele goede, stevige droge witte wijn. Je proeft de traditie ervan af. I had er bij mijn gezelschap voor het eten (buiten op social distance...) veel succes mee. Je ziet Italië als het ware voor je...Zonnig, beschaafd, lekker!

maandag 01 juni 2020
_____________________  

Italië  Emilia-Romagna

Emilia-Romagna loopt van Piacenza vlak onder Milaan tot aan San Marino aan de oostkust van Italië. Het is één van de grootste wijnregio's van land. Het zijn de wijngaarden van de Lambrusco, van grote hoeveelheden bulk die het niveau huiswijn niet ontstijgt en van een handjevol echt goede producenten. Lees verder over Emilia-Romagna >>

Albana Albana

De Albana is een oeroud, vrij zeldzame Italiaanse witte druif die je vooral in de regio Emilia-Romagna vindt. De Albana geeft relatief neutrale witte wijnen. De meeste Italiaanse wijnmakers maken zoete wijn van de Albana druif. Lees verder over de Albana druif >>

   
Land: Italië
Appellation: Romagna DOCG
Streek: Emilia-Romagna
Druif: Albana
Wijnmaker: Tre Monti
Biologisch: Biologisch gemaakte wijn
Alcohol: 14,0% Vol.
Drinktemperatuur: 11° C
Op dronk: 2021 - 2024
Inhoud: 750 ml.
Sluiting: Kurk
   
rijpe witte wijn Rijpe droge witte wijn
druivensoorten Albana
11,75

  bestellen Winkelwagen

Hoge Vivino-score: 4.1

  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.