Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Top!

beoordeling

Bij Andere Wijn heb ik alleen maar geweldige ontdekkingen gedaan. Van harte aanbevolen.

Frénk van der Linden

Mijn aanrader: Gerovassiliou Malagousia Single Vineyard


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Albana druif

De Albana is een oeroud, vrij zeldzame Italiaanse witte druif die je vooral in de regio Emilia-Romagna vindt. De Albana geeft relatief neutrale witte wijnen. De meeste Italiaanse wijnmakers maken zoete wijn van de Albana druif. Je kunt bij ons twee wijnen van de Albana kopen. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.

De Albana groeit al sinds de Middeleeuwen in Italië en sommigen denken dat er al in de Romeinse tijd wijn van werd geperst. We zullen het waarschijnlijk nooit weten. Hij groeit vooral in Emilia-Romagna en er zijn enkele wijngaarden met Albana in Lombardije en LiguriĆ«. De Albana was de eerste druif die een DOCG status kreeg, in Lombardije.

Ooit heeft de Albana een exotisch uitstapje gemaakt want DNA onderzoek heeft uitgewezen dat het dezelfde druif is als de Riminèse van Corsica.

De meeste Italiaanse wijnmakers gebruiken de Albana voor zoete wijnen. Daar leent de druif zich ook uitstekend voor. Sommigen maken er een toegankelijke, relatief neutrale droge witte van en sinds kort is er een wijnmaker die er zelfs een oranje wijn, gefermenteerd in Georgische amfora's van maakt.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.