Rosé van Cyprus. Dat is sowieso al een zeldzaamheid. En dan ook nog voornamelijk gemaakt van de zeer obscure Lefkada druif. Die staat bekend om z'n dieprode kleur en uitbundige aroma. Dat snap je meteen als je hem inschenkt. Dit is bepaald geen ingetogen, bleke Provence-rosé.
Hij heeft een dieproze kleur. En een uitbundige neus waarin je aardbei, framboos, kruisbes en een bouquet verse zomerbloemen herkent. Stevig en expresssief. Een aangenaam glas waarvan de geur precies overeenkomt met de smaak. Klinkt logisch, maar dat is het in de wijnwereld lang niet altijd.
De Lefkada druif vindt je op het eiland Cyprus. Van de Lefkada worden donkerrode wijnen gemaakt met veel aroma, een smaak van rode bessen en kersen en een frisse zuurgraad. Dikwijls blenden de Cypriotische wijnmakers hun Lefkada met andere druiven. Wijn van de Lefkada druif kom je buiten Cyprus vrijwel niet tegen. Lees verder over de Lefkada druif >>
De Cabernet Franc geeft subtiele rode wijnen. Ze zijn zachter dan de Cabernet Sauvignon. Met minder tannine en een fijnere textuur. Vaak heeft wijn van de Cabernet Franc naast rijpe frambozen wat potloodslijpsel in de neus en een wat aardse of vegetale smaak, die aan groene paprika doet denken. Lees verder over de Cabernet Franc druif >>
Land: | Cyprus |
Druif: | 84% Lefkada, 16% Cabernet Franc |
Wijnmaker: | Zambartas Winery |
Alcohol: | 13,0% Vol. |
Drinktemperatuur: | 9° C |
Op dronk: | 2025 - 2028 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Gamba's |
Nog
2 flessen in voorraad