Maibach Cuvée Rouge

Ahr

druivensoorten Dornfelder, Regent, Portugieser en Spätburgunder (Pinot Noir)

Bekijk deze wijn >>

12,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Top!

beoordeling

Bij Andere Wijn heb ik alleen maar geweldige ontdekkingen gedaan. Van harte aanbevolen.

Frénk van der Linden

Mijn aanrader: Gerovassiliou Malagousia Single Vineyard


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit de Ahr

wijn uit de ahr

De Ahr is van de Duitse wijngebieden zeker niet de grootste of de bekendste. De Ahr is klein maar fijn. Want deze kleine regio vlak onder Keulen is zeker de moeite waard voor de wijnliefhebber. En helemaal voor de fans van Pinot Noir, ofwel Spätburgunder, zoals deze druif bij onze oosterburen wordt genoemd.

Het wijngebied is genoemd naar de gelijknamige rivier. Het dal, dat de rivier de Ahr heeft uitgesleten, zorgt voor beschutting tegen koude westenwinden. De wijngaarden liggen op de steile zuidelijke hellingen van grijze leisteenbodem. Dat zorgt voor voldoende warmte om de Spätburgunder voldoende te laten rijpen en daar kwalitatief goede wijnen van te persen. Het kan in de Ahr zelfs zo warm worden dat de wijnboeren op het heetst van de dag siësta moeten houden. En zo is verrassend genoeg één van de meest noordelijke Duitse wijngebieden een belangrijke leverancier van rode wijnen.

Ongeveer 60% van de wijnen uit de Ahr zijn Spätburgunders. Ze zijn rijp en sappig en toch verfijnd met vaak een mooie mineraliteit. Een klein beetje houtrijping op kleine eikenhouten vaten kan zorgen voor extra lengte en tonen van specerijen.

De andere druiven waar de wijnboeren uit de Ahr hun wijn van persen zijn Portugieser, Dornfelder, Regent, Riesling, Müller-thurgau en Frühburgunder. De laatste is een vrij onbekende druif die sinds enkele jaren aan een revival bezig is, vooral dankzij de wijnboeren uit de Ahr.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.